't Boveneind - Pampagras

Zorggroep Charim, Ontwikkelaar Zegers, Patrimonium woonservice en gemeente Veenendaal werken de komende jaren aan de ontwikkeling van het gebied aan ’t Boveneind en Pampagras. Het hele gebied krijgt in de komende jaren een compleet andere, een natuurlijker en open uitstraling. 

Wat gaat er de komende tijd gebeuren?

Het terrein waar gebouwd gaat worden is zo’n 15.000 vierkante meters groot en ligt ingesloten tussen de Kleine Beer, de Prins Bernhardlaan en de vijvers achter de woningen aan de Lemoen en de Korte Dreef. 

Naast de nieuwbouw van Zorgcentrum ’t Boveneind blijven ook enkele gebouwen behouden, zoals de flats aan het Pampagras, de Bernhardflat en fietsenwinkel aan de Prins Bernhardlaan.  In mei/juli ging 2020 de eerste bouw van start.

Blok A en B (Aannemer Van Wijnen in opdracht van Zorggroep Charim)

Aannemer Van Wijnen gaat voor Zorggroep Charim slopen en nieuwbouwen. Op dit moment is alles vrijgemaakt voor de start van blok A. Na de bouw hiervan slopen zij het tussenliggende gebouw, zodat zij blok B kunnen bouwen. Per gebouw realiseren zij 16 PG kamers en 11 andere kamers.

Planning sloop- en bouwwerkzaamheden Van Wijnen:

  • Voor de bouwvakantie al de palen van blok A de grond in. Daarna blok A tot oktober 2021 bouwen en aansluitend de mensen overhuizen i.v.m. de sloop van het volgende gebouw.
  • Slopen van het oude gebouw tussen blok A en B tussen oktober 2021 en april 2022.
  • Nieuwbouw van blok B start vanaf mei 2022 tot juni 2023.

Meer informatie vindt u op de website van zorggroep Charim.

Blok C en D  (Zegers Bouw)

In juli 2020 startte Zegers Bouw met de sloop van enkele gebouwen langs de Prins Bernhardlaan. Eind september 2020 start met het uitgraven van de fundering van blok C en D. De oplevering van de appartementen van Zegers Bouw is voorzien voor het 4e kwartaal 2021. Het plan van Zegers Bouw krijgt de naam De Veensche Tuin.

Meer informatie vindt u op de website De Veensche Tuin

Blok E (Kelderman, in opdracht van Patrimonium woonservice)

De planning is dat in het derde kwartaal van 2020 wordt gestart. Eind mei 2021 worden de appartementen naar verwachting opgeleverd. Vanaf 28 april komen de eerste woningen in de verhuur. Bekijk de voortgang op de website over Pampagras van Patrimonium.

Blok F (Aannemer Frank van Woerden Bouw in opdracht van Collectief Particulier Opdrachtgevers (CPO)

In Collectief Particulier Opdrachtgeverschap bouwt een groep Veenendalers hier 3 woonblokken, met 9 woningen en 1 gemeenschapsruimte.