Nieuwbouw IW4 en Wijkservice

Samen verder onder één dak 

In maart 2022 is de bouw gestart van het nieuwe pand van Wijkservice en IW4 aan de Transformatorstraat. Beide bedrijven werkten al intensief samen en gaan in 2023 onder één dak verder. Een nieuw gebouw op de vertrouwde IW4-locatie. De bedrijven maken gezamenlijk gebruik van bijvoorbeeld het bedrijfsrestaurant en de vergaderruimtes. Hierdoor kan de samenwerking nog verder versterken. Op de locatie wordt ook een oefenterrein voor de brandweer ingericht. 

De bouw verloopt in fases

Eerst is het voorste gedeelte van het oude IW4-gebouw gesloopt. Inmiddels is hier het nieuwe gezamenlijke gebouw al goed zichtbaar. In juli 2022 bereikte de bouw het hoogste punt. De oude productieruimten van IW4 blijven in stand tot het nieuwe gebouw klaar is. In het voorjaar van 2023 verhuizen IW4, Wijkservice en de oefenlocatie van de brandweer naar hun nieuwe plek. Op dat moment start ook de sloop van het resterende deel van de oude IW4-locatie.

Het gebouw is straks energieneutraal

Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en installaties. IW4 en Wijkservice trekken straks dan ook in een modern, toekomstbestendige en duurzame gebouw.  

Foto's

Beelden van hoe het gebouw eruit komt te zien.