Wijkplannen voor onderhoud en verbetering in wijken vastgesteld

De wijkplannen zijn op 27 oktober 2020 vastgesteld door het college. We gaan anders werken in Veenendaal. Door de wijkplannen is beter zichtbaar wat de gemeente en de wijkteams  doen in de wijken en buurten en hoe we bewoners daarbij betrekken. Via burgerparticipatie hebben bewoners en ondernemers veel invloed op de plannen van de gemeente, zij kunnen meedenken en meedoen. Door bewonersinitiatieven nodigen we hen uit zelf bij te dragen aan verbeteringen in hun wijk, buurt of straat. We doen het samen. 

Wijkplannen  

In de wijkplannen staat wat we gaan doen aan onderhoud en verbeteringen in de wijken tot december 2021. Het wijkteam zorgt ervoor dat de acties in het wijkplan worden opgepakt en uitgevoerd. Hiervoor overleggen we met andere afdelingen van de gemeente, denk aan Beheer & Projecten, Wijkservice, Veiligheid, Welzijn  en Toezicht & Handhaving. Ook werken we samen met een aantal vaste wijkpartners, zoals Veens Welzijn, de Politie, Patrimonium woonservice en de Veenendaalse Woningstichting. 

Meer burgerparticipatie 

Wie weten het best wat er speelt en leeft in de wijk? Dat zijn de wijkbewoners en de ondernemers en organisaties die werken in de wijk. Zij kennen hun omgeving het best, zij zien wat er kan verbeteren en hebben meestal goede idee├źn hoe dat kan. We betrekken u vroegtijdig bij plannen en acties, zodat u kunt meedenken en meedoen. 

Bewonersinitiatieven

Daarnaast krijgen inwoners en ondernemers volop ruimte om zelf situaties in de wijk te verbeteren en op te pakken. U kunt bij het wijkteam terecht als u een initiatief wilt starten en daarbij ondersteuning nodig heeft. We denken mee en helpen u op weg om uw idee te realiseren. 

Samen verbeteren we de wijk. 

Corona-maatregelen

Vanwege de Corona-maatregelen is het niet altijd mogelijk om bij alle projecten de gestelde doelen en planning te realiseren. 

Naar overzicht