Fiets buiten Hoofdstraat parkeren op marktdagen

Vanaf zaterdag 30 mei mogen, op marktdagen, fietsen niet in de Hoofdstraat en op de Markt geparkeerd worden. Dit is tijdelijk, maar nu wel noodzakelijk. Alleen zo kan de markt open blijven en kan u veilig boodschappen doen. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Waarom uw fiets buiten de Hoofdstraat parkeren?

De afgelopen weken was het op marktdagen erg druk. Van ondernemers, marktkooplieden en politie hoorden we dat er te veel fietsen (hinderlijk) geparkeerd stonden. Daardoor was er te weinig ruimte om veilig boodschappen te doen en anderhalve meter afstand te houden. We willen in deze tijd juist ruimte maken in ons centrum voor onze ondernemers om hun restaurants, cafés, terrassen, winkels en marktkramen verantwoord open te hebben en houden.

Coronavirus samen onder controle houden

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. ‘Alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Maar we moeten sámen goed omgaan met onze ruimte. Vermijd drukte, gun elkaar de ruimte en houd anderhalve meter afstand. Op een centrale plaats zoals ons centrum waar mensen samenkomen, kan dit alleen worden nageleefd als we enkele noodzakelijke aanpassingen doen. Dat vraagt aanpassingsvermogen van ons allemaal. Wij rekenen op jullie begrip en bereidheid om ook zelf een steentje bij te dragen aan het op gang brengen van ons ‘normale’ leven en de lokale economie en ook aan het naleven van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. We denken ook na over andere mogelijkheden om in ons centrum eenvoudig anderhalve meter afstand te kunnen houden.

Waar wél fietsen parkeren?

In het centrum zijn genoeg plekken om uw fiets te parkeren. Zet uw fiets veilig in de overdekte stalling aan de Wolweg (met oplaadpunten voor elektrische fietsen) of het Suikervat. Er is ook een openluchtstalling bij theater De Lampegiet. Wij zijn ons ervan bewust dat de loopafstand van de fiets tot de warenmarkt en de winkels in het centrum hiermee groter wordt. Toch kunnen we niet anders dan nu de regels aanscherpen, om te kunnen blijven voldoen aan de maatregelen die ons helpen de coronacrisis te bestrijden.

Tijdelijk extra stallingen

Tijdens de weekmarkt zijn er extra fietsenstallingen ingericht op de volgende locaties:

  • Plein De Lampegiet
  • Naast het Scheepjeshofplein (rechterzijde)
  • Bernard van Kreelpoort
  • Hoogstraat
  • De Korenbeurs, vanaf de Frisia Villa

Wij zoeken nog naar alternatieve, dichterbij gelegen locaties voor het parkeren van de fietsen. Dit heeft iets meer tijd nodig. Vandaar deze tussenoplossing. Op het moment dat we nieuwe stallingslocaties in gebruik kunnen nemen, dan communiceren we hierover.

Publieksvriendelijk

Om bezoekers van de markt aan te geven waar fietsen geparkeerd kunnen worden, zijn er op marktdagen hostesses aanwezig. Zij wijzen op parkeermogelijkheden voor uw fiets. Ook komen er borden te staan.

Tot wanneer geldt deze maatregel?

Zodra de situatie rondom corona verandert, bekijken we of deze maatregel teruggedraaid kan worden.

Naar overzicht