Een brief van de burgemeester

Burgemeester Gert-Jan Kats

Beste Veenendaler,

Het leven van ons allemaal staat op zijn kop. De horecaondernemer sluit zijn zaak, de scholier leert thuis, de ZZP-er vraagt zich af hoe zij rondkomt en de verpleegkundige werkt extra uren. Allemaal vragen we ons af hoe het met onze gezondheid gaat. Het Coronavirus houdt Veenendaal, Nederland, de hele wereld in zijn greep.

In Veenendaal wordt gelukkig goed gehoor gegeven aan de maatregelen die vanuit Den Haag, op voorspraak van deskundigen, worden opgelegd. Ik ben onder de indruk van de mensen in de zorg en veiligheid, in de supermarkten en op andere vitale, onmisbare plekken. Kerken, moskee├źn en geloofsgemeenschappen houden hun diensten, maar laten gelovigen niet samenkomen. Dat is digitale verbondenheid!

Trots ben ik op de hulp die aan elkaar geboden wordt. In het klein: de boodschappen doen voor de alleenstaande buurvrouw. In het groot: de vrijwilliger en de hulpbehoevenden met elkaar in contact brengen.

De onzekerheid die u voelt kan ik niet wegnemen. Maar als lokale overheid doen we wat in ons vermogen ligt om te helpen waar nodig of verwijzen door naar anderen. Aan u vraag ik, net als onze Minister-President: let een beetje op elkaar! Laten we ons verstand gebruiken en de ander daarbij helpen.

Samen staan we sterk!

Met hartelijke groet,

Gert-Jan Kats
Burgemeester

Naar overzicht