Resultaten gezamenlijke controle telefoonwinkels

Op vrijdag 16 september voerden we een controle uit bij drie telefoonwinkels in het centrum van Veenendaal. Dit deden we samen met de politie en het UWV. Hieronder leest u wat we hebben aangetroffen.

Dit hebben we aangetroffen

  • Het digitaal opkopingsregister wordt niet goed bijgehouden. Wel checken de bedrijven die tweedehands telefoons verkopen of deze voorkomen in het stophelingregister.
  • Eén bedrijf moet maatregelen nemen in verband met de brandveiligheid.

De betrokken bedrijven krijgen een brief over de overtredingen die zijn aangetroffen. Binnen een bepaalde tijd moeten zij wat niet in orde is oplossen.

Veilig ondernemen in Veenendaal

Het is belangrijk dat iedereen veilig kan ondernemen in Veenendaal. Als overheidspartners controleren we gezamenlijk om in één keer veel controles tegelijk te doen en daarmee voor de ondernemer en de klanten de overlast zo klein mogelijk te houden. We voeren de gezamenlijke controles uit op basis van signalen of omdat bedrijven deel uitmaken van een branche waarvan bekend is dat regels niet goed worden nageleefd.

Heeft u signalen dat er ergens iets niet in orde is? Dan kunt u dit melden via ons online formulier of via veiligheid@veenendaal.nl. Bij vermoedens van criminele activiteiten kunt u de politie bellen via (0900) 8844. Denk hierbij aan het verkopen van drugs of het toestaan van gebruik van drugs in de zaak. U kunt ook andere signalen delen zoals dat een bedrijf wordt afgeperst of als het niet duidelijk is hoe een bedrijf zijn geld verdient omdat er nooit klanten in de zaak zijn. Wilt u anoniem melden? Dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem via (0800) 7000.