Netwerk voor Jou genomineerd voor de vrijwilligersprijs De Lampion 2021

Op maandag 1 maart maakte wijkwethouder Marco Verloop bekend dat de vrijwilligers van Netwerk voor Jou genomineerd zijn voor de vrijwilligersprijs De Lampion 2021. Deze vrijwilligers zijn voor deze prijs genomineerd omdat ze een bijzondere bijdrage leveren aan het verbeteren van de samenleving, hun wijk of buurt. Zij zijn een inspirerend voorbeeld voor anderen.

Netwerk voor Jou zet zich in voor kwetsbare mensen 

Netwerk voor Jou blijft zich ondanks - en juist dankzij - corona inzetten voor kwetsbare mensen in Veenendaal. Daarom komen (de vrijwilligers van) Netwerk Voor Jou juist nu aan bod om de nominatie voor de vrijwilligersprijs De Lampion te ontvangen. Netwerk Voor Jou heeft echt oog voor Veenendaal!

Acties tegen eenzaamheid en voor gezelligheid

Netwerk voor Jou heeft veel jonge vrijwilligers die steeds weer heel knap inspelen op de actualiteit. Zij bestrijden eenzaamheid: doen boodschappen, maken kerstkunst met ouderen, houden een kaartenactie, maken muziek, helpen met verhuizen, houden een sneeuw(opruim)schuif-actie, maken voor meer gezelligheid pindaslingers voor in de tuin of op het balkon, doen tuinklussen, brengen afval weg en nog veel meer. 

Succesvol project ‘Belmaatje’

Netwerk voor Jou werkt ook goed samen met andere partijen, zoals HIP Helpt en Veens. Het project 'Belmaatje' is bijvoorbeeld een belangrijk samenwerkingsproject tegen eenzaamheid voor jong en oud.

Vrijwilligersprijs De Lampion

De vrijwilligersprijs De Lampion is een prijs voor Veenendaalse inwoners of een groep inwoners die zich op een bijzondere wijze maatschappelijk inzet voor een sociaal, leefbaar, schoon, heel, veilig en toegankelijk Veenendaal. Aan het einde van jaar kiest het publiek uit alle genomineerden hun favoriet. De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie door wethouder Martijn Beek bekend gemaakt. De prijs is een Twinkeling cadeaubon van € 500,- en een prachtig beeldje ‘De Lampion’.  
 

Naar overzicht