Integrale controle woonadressen

Op 21 september 2023 heeft de gemeente een integrale controle gedaan naar illegale activiteiten op woonadressen, zoals drugshandel, hennepkwekerijen of illegale bewoning. Er is niets aangetroffen.

Meldingen Misdaad Anoniem

De gemeente krijgt regelmatig meldingen via Meld Misdaad Anoniem over mogelijke illegale activiteiten als drugshandel en het kweken van hennep. Deze meldingen nemen wij serieus en pakken ze op. Dit keer hebben we dat in een brede controle gedaan op naleving van wet- en regelgeving.

Wat heeft de gemeente gecontroleerd?

Op meerdere adressen heeft de gemeente gecontroleerd of

  • er een hennepkwekerij was;
  • er gehandeld werd in drugs;
  • de woning daadwerkelijk gebruikt wordt als woning en niet voor andere activiteiten;
  • de aanwezige personen staan ingeschreven in het Basisregistratie Personen (BRP). In principe mag er maar één persoon, één stel of één gezin in een woning wonen;
  • er geen sprake is illegale kamerverhuur;
  • er een vergunning is bij woningen die gesplitst zijn in studio’s of appartementen;

Sociale controle

Tijdens de controle is ook gekeken of de bewoners wel in goede en veilige omstandigheden leven. En of zij eventueel hulp en/of zorg nodig hebben, waarvan zij nu nog geen gebruik maken. Er zijn geen slechte omstandigheden gezien.

Signalen melden

Denkt u dat er ergens iets niet in orde is? Meld dit dan en stuur ons een mail via veiligheid@veenendaal.nl. Maakt u zich zorgen over uw buren of vermoed u criminele activiteiten in een woning? Bel dan de politie via 0900 8844 . Wilt u volledig anoniem een melding doen? Dat kan via de website van Meld Misdaad Anoniem. Bellen kan ook. Het telefoonnummer is 0800-7000.