Gemeente Veenendaal doet mee met het NK Tegelwippen

De gemeente Veenendaal doet mee met het NK Tegelwippen. Tijdens deze competitie gaat Veenendaal de strijd aan met de gemeente Apeldoorn om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. De competitie loopt tot 30 september 2021. Let op! Er is geen zomerstop.

Heel Holland wipt!

Welke gemeente vervangt de meeste tegels door groen. Tenminste 40 gemeenten strijden tijdens het NK om de Gouden Tegel. Onze tegenstander is de gemeente Apeldoorn. En er zijn nog aantal spannende derby’s: Amsterdam vs Rotterdam, Leeuwarden vs Groningen, Breda vs Tilburg en Zaltbommel vs Maasdriel. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is omgeven worden door groen prettig en goed voor de gemoedstoestand.

Draag ook uw steentje bij!

Vanaf 30 maart tot 30 september 2021 kan iedereen z’n eruit gewipte tegels uit zijn voor- en/of achtertuin aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl voor de Tegelstand. Niet alleen inwoners kunnen meedoen, ook scholen, bedrijven of andere instellingen met veel tegels op hun terrein roepen we op om mee te doen.
 

Naar overzicht