Extra hulp voor ouders met problemen door kinderopvangtoeslag

Ouders die geraakt zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag krijgen een geldbedrag van de Belastingdienst. Voor sommigen is dat niet voldoende. Daarom gaan wij hen extra hulp en ondersteuning aanbieden.

Gedupeerd? Meld u bij de Belastingdienst

Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire en mogelijk nog niet bekend bij de Belastingdienst? Meld u dan zo snel mogelijk. De Belastingdienst geeft uw gegevens aan ons door. Neem contact op met Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag via telefoonnummer 0800 - 2 358 358 (gratis). Het Serviceteam is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot  20.00 uur. Op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. 

Er zijn ouders die door de toeslagenaffaire problemen hebben rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en opvoeding van de kinderen. Met sommigen gaat het ook psychisch niet goed. Daarom gaan we ouders die bekend zijn bij de Belastingdienst en lijden door de problemen met de kinderopvangtoeslag actief benaderen voor hulp en ondersteuning. De hulp die zij krijgen is afhankelijk van hun problemen en waar ze behoefte aan hebben.

Uitwisselen gegevens

Afgelopen maanden is samen met Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gewerkt aan een zorgvuldige gegevensuitwisseling tussen de Belastingdienst en gemeenten. Op korte termijn ontvangen we van de Belastingdienst de gegevens van gedupeerden. Hierna nemen we telefonisch contact op met de ouders om hulp aan te bieden. Dat begint met een intakegesprek om te kijken waar behoefte aan is. 

Naar overzicht