Aanmaning vanwege niet betaalde belastingen 2019

Heeft u de gemeentelijke belastingen van 2019 nog niet of niet helemaal betaald? Het gaat om de aanslagen met dagtekening 30 september 2019 en dagtekening 31 december 2019. Dan ontvangt u deze week een aanmaning van de gemeente. Aan deze aanmaning zijn minimaal € 7,00 aanmaningskosten verbonden. We willen u vragen zo snel mogelijk de aanslag te betalen om meer extra kosten te voorkomen. 

Betalen met automatische incasso

U kunt ons machtigen voor automatische incasso via de digitale belastingbalie. Houd uw DigiD bij de hand. Wij schrijven het bedrag in twee termijnen (dagtekening 30 september 2019) of vijf termijnen (dagtekening 31 december 2019) van uw rekening af. 

Betalingsregeling afspreken

Een betalingsregeling kunt u afspreken als automatische incasso niet mogelijk is. Of als uw automatische incasso tussentijds is beëindigd vanwege meerdere mislukte incasso’s. Een betalingsregeling vraagt u aan via de digitale belastingbalie.

Lukt het niet om te betalen? Neem dan contact met ons op via invordering@veenendaal.nl.

Kopie van uw aanslag opvragen

De aanslag van 2019 ontving u via de post of in de Berichtenbox van mijn overheid. U kunt uw aanslag met uw DigiD ook bekijken via de digitale belastigbalie. Wilt u een kopie van de aanslag van uw bedrijf? Mail dan naar belastingen@veenendaal.nl.

Wat gebeurt er als u niet betaalt?

Als u het openstaande bedrag niet binnen 14 dagen heeft betaald, dan ontvangt u per post een dwangbevel. Dat betekent dat het bedrag dat u nu moet betalen met minimaal € 43,00 omhoog gaat.

Naar overzicht