Evenementenvergunning aanvragen

Organiseert u bijvoorbeeld een straatbarbecue met wegafsluiting, professioneel vuurwerk, braderie, kermis of festival, dan heeft u een evenementenvergunning nodig.

Download de aanvraag evenementenvergunning met gebruiksmelding (PDF, 19 KB) en een veiligheidsplan (PDF, 36 KB) (alleen nodig vanaf 2000 bezoekers) en stuur alles ingevuld en voorzien van uw handtekening aan de gemeente.

Naast het ingevulde formulier moet u ook een ingetekende plattegrond op schaal 1:100 opsturen. Op deze plattegrond moeten alle objecten als podia en attracties, standplaatsen en looppaden inclusief de afmetingen, vermeld staan. Deze informatie heeft de brandweer nodig. Voor bekende evenementenlocaties kunt u tekeningen op schaal afhalen bij het Omgevingsloket.

Stuur uw aanvraag minimaal acht weken (klein evenement) of minimaal twaalf weken (middelgroot en groot evenement) van tevoren naar de gemeente.

Vergunning brandveilig gebruik voor evenement in pand

Wilt u een activiteit voor meer dan vijftig personen in een gebouw (bijvoorbeeld een bedrijfspand of sporthal) organiseren, dan moet u een melding 'gebouw brandveilig gebruiken' doen. Dit kan via het digitaal omgevingsloket .

Welk type evenementen zijn er

  • Klein evenement: Een klein evenement is bijvoorbeeld een straatbarbecue met wegafsluiting, het afsteken van professioneel vuurwerk of de nieuwjaarsduik. Dien uw aanvraag minimaal acht weken voor het evenement in.
  • Middelgroot evenement: Voorbeelden van middelgrote evenementen zijn: kermis, circus, braderie en muziekfestival.
  • Grootschalig evenement: Voorbeelden van grootschalige evenementen zijn onder andere de profwielerronde of een dancefestival.

Overleg met hulpdiensten

Overleg met de brandweer, politie en eventueel de ambulancedienst in verband met de benodigde voorzieningen zoals EHBO-posten, dranghekken en wegafsluitingen, voordat u een evenementenvergunning aanvraagt.

Evenementenvergunning
Vergunning Kosten
kleinschalig evenement 87,00
middelgroot evenement 1582,40
grootschalig evenement 4044,80

Evenement op het evenemententerrein

Wilt u op het evenemententerrein (bij de ijsbaan) iets organiseren, neem dan eerst contact op met Ate Brouwer van Sportservice Veenendaal via (0318) 538 261.

Evenementenkalender bekijken

In Veenendaal is regelmatig iets te doen. Wilt u weten wat? Bekijk de lijst van evenementen, waarvoor bij de gemeente een vergunning is aangevraagd of in aanvraag is. Er kunnen wijzigingen zijn in deze lijst.

Bekendmaking verleende evenementenvergunningen

Wekelijks publiceert de gemeente openbare bekendmakingen van onder meer vergunningen, ontheffingen, verkeersbesluiten en verordeningen.