Buurtactiviteit melden

Bij buurtactiviteiten zoals een straatbarbecue, straatfeest of kinderkleedjesmarkt op één dag, is een melding voldoende.

Meld een straatbarbecue waarvoor geen wegafsluiting nodig is minimaal 48 uur van tevoren.

Buurtactiviteiten melden per e-mail

Meld een activiteit in uw buurt minimaal vijf werkdagen van tevoren bij het Omgevingsloket via omgevingsloket@veenendaal.nl. Vermeld in uw e-mail altijd uw gegevens, wat u organiseert, wanneer de activiteit plaatsvindt en waar de activiteit plaatsvindt.

Wanneer is een melding voldoende

  • als het evenement plaatsvindt op maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 24.00 uur of op zondag tussen 13.00 en 23.00 uur;
  • als er na 23.00 uur geen muziek ten gehore wordt gebracht;
  • als het evenement niet plaatsvindt op de rijbaan, (brom)fietspad of betaalde parkeerplaats of op een andere manier een belemmering vormt voor het verkeer en de hulpdiensten;
  • als de objecten die u plaatst kleiner zijn dan 10m2 per object en als er geen tent wordt geplaatst waar meer dan 50 personen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn;
  • als er een organisator aanwezig is.

Barbecues in het Stadspark

In het Stadspark staan twee barbecues voor algemeen gebruik. U moet om hygiënische redenen een eigen rooster meenemen. Een melding vooraf bij de gemeente is niet nodig. U mag de barbecues tot 00.00 uur 's nachts gebruiken.

Evenementenvergunning aanvragen

Voor bijvoorbeeld een straatbarbecue met wegafsluiting, een braderie of een dancefestival is een evenementenvergunning nodig. Vraag deze tijdig aan bij de gemeente.

Evenementenkalender bekijken

In Veenendaal is regelmatig iets te doen. Wilt u weten wat? Bekijk de lijst van evenementen, waarvoor bij de gemeente een vergunning is aangevraagd of in aanvraag is. Er kunnen wijzigingen zijn in deze lijst.

Uit in Veenendaal

In en om Veenendaal is veel te doen. Ga bijvoorbeeld na een dag winkelen in ons winkelcentrum naar een gezellig restaurant of cafe in onze binnenstad. Op de website van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) vindt u alle informatie over recreatie en evenementen.