Uittreksels BRP en Burgerlijke Stand

U kunt uittreksels online aanvragen. Er zijn 2 soorten uittreksels: uittreksel BRP en uittreksel Burgerlijke Stand.

Uittreksel BRP

Een uittreksel BRP (Basisregistratie Personen, voorheen GBA) bevat persoonsgegevens, zoals naam, adres en woonplaats. U vraagt dit uittreksel aan bij de gemeente waar u woont.

U logt in met DigiD en betaalt direct met IDEAL. Binnen vijf werkdagen krijgt u het uittreksel thuis gestuurd.

Uittreksel burgerlijke stand

Een uittreksel (afschrift) Burgerlijke Stand bevat gegevens over geboorte, overlijden, huwelijk, partnerschap of echtscheiding.

U vraagt dit uittreksel aan bij de gemeente Veenendaal, als de gebeurtenis ook daadwerkelijk hier plaatsvond. Is dat niet het geval, vraag dan het uittreksel aan bij de gemeente waar de gebeurtenis wel heeft plaatsgevonden.

U logt in met DigiD en betaalt direct met IDEAL. Binnen vijf werkdagen krijgt u het uittreksel thuis gestuurd.

Uittreksel aanvragen aan de balie

Wilt u langskomen op het gemeentehuis? Maak digitaal een afspraak voor een uittreksel BRP of een afspraak voor een uittreksel burgerlijke stand. Neem een geldig legitimatiebewijs en uw pinpas mee. U krijgt het uittreksel direct mee.

Kosten uittreksel burgerlijke stand en BRP
Uittreksel kosten
Uittreksel burgerlijke stand 13,20
Uittreksel BRP 15,40

Verklaring omtrent gedrag aanvragen

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunt u aanvragen via uw werkgever of aan de balie van het gemeentehuis. De aanvraag via uw werkgever is goedkoper.

Verhuizing doorgeven

U kunt uw verhuizing online doorgeven aan de gemeente waar u gaat wonen. U hoeft uw verhuizing niet door te geven in de gemeente die u verlaat.