Aanmelden en afmelden hondenbelasting

Heeft u één of meerdere honden, dan moet u hondenbel­asting betalen. De gemeente controleert jaarlijks of hondenbezitters hun hond hebben aangemeld voor de belasting.

Uitstel betaling belastingen

De gemeentelijke belastingaanslag (OZB, rioolrecht, hondenbelasting en afvalstoffenheffing) met dagtekening 28 februari 2020 mag later worden betaald. U moet op 31 augustus 2020 het volledige bedrag betaald hebben. Dat betekent dat de gemeente voor 31 augustus geen herinneringen of aanmaningen stuurt.

De andere belastingen zoals toeristenbelasting en precariorechten die met dagtekening 30 juni worden verstuurd, moeten uiterlijk 30 november 2020 betaald zijn. Daarnaast is uitstel verleend voor de BIZ en reclamebelasting tot 31 december. Zodat de betalingstermijnen voor ondernemers zoveel mogelijk gespreid worden.

Hond aanmelden en afmelden

Houdt uw DigiD inloggegevens bij de hand.

Meld een nieuwe hond binnen 14 dagen aan voor de hondenbelasting.

Voor hondeneigenaren in het centrum

In het centrum van Veenendaal geldt een hondenverbod. Woont u in het centrum en meldt u een hond aan? Dan zorgen wij dat u een ontheffing van het hondenverbod krijgt. Wij geven uw gegevens en die van uw hond daarvoor aan een andere afdeling binnen de gemeente.

Afmelden hond

Heeft u geen hond meer, geef dit dan direct online door. U hoeft dan niet meer te betalen voor de resterende hele maanden van het jaar.

Scroll de tabel om meer te zien
Tarieven hondenbelasting
Aantal Kosten
Eerste hond 89,40
Elke volgende hond 130,56
Kennel 230,88