Belastingaanslag betalen

Het bedrag op uw belastingaanslag kunt u op 3 manieren betalen: via automatische incasso, direct betalen via iDEAL of door het zelf over te maken.

Betalen via automatische incasso

Met automatische incasso betaalt u uw belastingaanslag in 10 keer, iedere maand een deel. Het bedrag wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Moet u minder dan € 50,00 belasting betalen, dan kunt u alleen in 3 keer betalen. Via het digitaal loket kunt u automatische incasso aanvragen.

Automatische incasso doorgeven

U heeft DigiD nodig van de persoon die de belastingaanslag krijgt om in te loggen.

U kunt ook gegevens aanpassen of de automatische incasso stopzetten.

Betalen via iDEAL

U kunt ook direct het hele bedrag betalen met iDEAL, als u inlogt in de digitale belastingbalie.

Betalen in 3 delen via internetbankieren

U kunt het bedrag ook via internetbankieren betalen met rekeningnummer NL 93 BNGH 0285033859. Vermeld altijd het betalingskenmerk dat op het aanslagbiljet staat, anders kan uw betaling niet worden verwerkt. Op het aanslagbiljet staat wanneer u betaald moet hebben. Bij de belastingaanslag zitten geen acceptgiro's.

Als u niet op tijd betaalt, krijgt u een aanmaning met extra kosten.

Aanmaning en dwangbevel

Als u te laat betaalt, sturen we u een aanmaning met extra kosten. Ook berekent de gemeente invorderingsrente. Dat is een extra bedrag (rente) dat u moet betalen, naast de aanmaning.

U heeft 14 dagen om te betalen, zodra u een aanmaning krijgt. Betaalt u niet, dan stuurt de gemeente een dwangbevel. U moet dan nog meer betalen aan dwangbevelkosten en invorderingsrente.

Scroll de tabel om meer te zien
Kosten aanmaning en dwangbevel
Soort kosten
Aanmaning bij aanslag tot € 454 8,-
Aanmaning bij aanslag vanaf € 454 17,-
Dwangbevel 44,- tot maximaal 13.108,-