Afvalstoffenheffing

De afvalstoffenheffing bestaat uit 2 delen. U betaalt vastrecht van € 157,00. Daarnaast betaalt u per keer dat u de grijze restafvalkliko aan de weg zet of een vuilniszak in de ondergrondse container voor restafval gooit. 

Via de digitale belastingbalie kunt u zien hoe vaak u restafval heeft aangeboden. Om in te loggen heeft u DigiD nodig van de persoon op wiens naam de belastingaanslag staat.

Bewoners van hoogbouw kunnen op dit moment niet zien hoe vaak ze restafvalzakken in de container hebben gedaan. Dit komt door een technisch probleem. Eind april is de functionaliteit weer beschikbaar.

Wanneer krijgt u een deel van de afvalstoffenheffing terug

Als u in de loop van het jaar verhuist naar een andere gemeente, krijgt u een deel van de afvalstoffenheffing terug van de gemeente Veenendaal. Dit gaat automatisch.

Kamerverhuur of gemeenschappelijk gebruik

Deelt u een huis met meerdere huurders, dan ontvangt u de belastingaanslag op één naam. U moet die zelf verdelen over de verschillende bewoners.

Situatie voor 2016

Voordat het systeem van 'betalen per keer' werd ingevoerd, bedroeg de afvalstoffenheffing € 249,00. Eénpersoonshuishoudens kregen toen standaard een korting van 25%. Deze korting is afgeschaft.

Tarieven afvalstoffenheffing
Huishouden Kosten
Vastrecht per huishouden 157,00
Restafval 240 liter 8,00 per keer
Restafval 140 liter 4,70 per keer
60 liter inworp ondergrondse container 1,60 per keer
30 liter inworp ondergrondse container 0,80 per keer
vast tarief vanwege medisch afval 197,00

Kwijtschelding aanvragen

Als u de belastingaanslag van de gemeente niet kunt betalen, krijgt u mogelijk kwijtschelding.

Belastingaanslag betalen

Betaal uw belastingaanslag in tien termijnen en vraag automatische incasso aan. U kunt ook betalen via internetbankieren.

Aangepast tarief aanvragen

Heeft u een aandoening waardoor u extra afval hebt, zoals incontinentie, stoma of CPAD? Dan kunt u een aangepast tarief afvalstoffenheffing aanvragen.