Subsidie afkoppelen

Op veel plaatsen in Veenendaal verdwijnt schoon regenwater in het riool. Dat kan ook anders. Draag uw steentje bij door te zorgen dat het regenwater dat op uw dak valt in de tuin of een apart regenwaterriool komt. De gemeente draagt maximaal €500,00 bij in de kosten. Neem contact op met de afkoppelcoach voor meer informatie.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over afkoppelen. Kan het wel bij uw woning en wat zijn de mogelijkheden? Stuur een e-mail aan de twee afkoppelcoaches met daarin uw adres en uw telefoonnummer. Zij bellen u voor een afspraak bij u thuis.

Afkoppelsubsidie

De gemeente heeft maximaal €500 subsidie beschikbaar per huishouden voor afkoppelen en groener maken van uw tuin. Het bedrijf Avalon Advies voert de subsidieregeling namens de gemeente uit. Dit betekent dat als u een aanvraag doet en deze wordt goedgekeurd, zij ervoor zorgen dat het bedrag op uw rekening gestort wordt. 

Als u wilt meedoen, maakt u eerst een afspraak met een van de afkoppelcoaches. Samen neemt u de mogelijkheden door en vult u een aanvraagformulier in. Nadat u uw huis heeft afgekoppeld, krijgt u het subsidiebedrag op uw rekening gestort.

Win een ton

Foto van de tekst op de lessenaar

Heeft u de informatie over het afkoppelen in de Dijkstraat gelezen op de lessenaar die daar staat? Wellicht bent u ook geïnteresseerd geraakt in het afkoppelen. Als u informatie over afkoppelen opvraagt bij de afkoppelcoaches, dan maakt u kans op een mooie regenton. Op 1 november maken we drie winnaars bekend. U krijgt persoonlijk bericht.

Wat is afkoppelen?

Het grootste deel van Veenendaal bestaat uit verhard oppervlak. Dat betekent dat regenwater dat valt op daken, stoepen, en straten, direct wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. Dit is zonde. Regenwater is ‘schoon’ water en kan prima gebruikt worden voor bijvoorbeeld het sproeien van de tuin. Afkoppelen is dus niets meer dan het scheiden van regenwater van het vuile water.

Afkoppelen werkt in principe heel eenvoudig: u zaagt uw regenpijp af, dopt de rioolaansluiting af en laat het regenwater via de tuin de bodem in zakken. Het is echter wel heel belangrijk dat er goed gekeken wordt naar uw situatie. Wat werkt voor u, en wat past bij uw wensen, bespreekt u met de afkoppelcoach.

Meer over afkoppelen

Meer informatie over hoe u kunt afkoppelen vindt u op de website van waterschap Vallei en Veluwe.