Voordracht vrijwilligersprijs De Lampion

De Lampion is de prijs waarmee we vrijwilligers in Veenendaal in het zonnetje zetten. Kent u iemand, een project of organisatie die zich vrijwillig inzet in Veenendaal? En vindt u dat deze persoon of dit project of organisatie de vrijwilligersprijs De Lampion 2019 verdient? Meld deze dan aan

Aanmelden voor De Lampion

Voorwaarden voor Vrijwilligersprijs De Lampion

  • Het vrijwilligerswerk moet binnen Veenendaal plaatsvinden.
  • Het gaat om vrijwilligerswerk en dus onbetaalde inzet (behalve onkostenvergoedingen van maximaal € 1.500,00 per jaar).
  • De inzet van vrijwilligers is noodzakelijk voor het slagen van een activiteit of project.

De aanmelding moet uiterlijk 18 november bij de gemeente binnen zijn.

Procedure Vrijwilligersprijs

  1. Vrijwilligersorganisaties, projecten en individuele vrijwilligers worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor De Lampion. 
  2. De aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury aan de hand van de vaste criteria.
  3. Uit de aanmeldingen nomineert de jury 3 individuen, projecten of organisaties. De jury bezoekt de genomineerden om een goed beeld te krijgen van de activiteiten van de organisatie of individuele vrijwilliger.
  4. Vanaf 6 december kan iedereen in Veenendaal stemmen op 1 van de 3 genomineerden.
  5. De prijs wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2020.

Wat is de prijs

De vrijwilligersprijs bestaat uit een Twinkeling cadeaubon van € 250,00, het kunstobject ‘De Lampion’en een oorkonde. ‘De Lampion’ is er ook in de vorm van een wisselbeker die te zien is in het gemeentehuis van Veenendaal. Ieder jaar wordt de naam van de winnaar op deze wisselbeker gegraveerd.