Subsidie inregelen verwarming

U kunt nu met subsidie uw cv-installatie efficiënter laten inregelen door een installateur. De installateur zorgt er dan voor dat alle radiatoren genoeg water krijgen om de ruimte te verwarmen. Zo bespaart u gas. U vraagt de subsidie online aan bij de gemeente.

Subsidie inregelen verwarming aanvragen

Hoe verloopt de aanvraag

  1. Als u de aanvraag doet, moet u melden wanneer de installateur komt om uw verwarming in te regelen. 
  2. Binnen 8 weken krijgt u een e-mail van de gemeente waarin staat of u subsidie krijgt. In dit bericht zit een link naar een digitaal verantwoordingsformulier.
  3. Is de verwarming ingeregeld en heeft u de installateur betaald, dan vult u het verantwoordingsformulier in. Hiervoor moet u een kopie van de factuur en een bewijs van betaling toevoegen.
  4. Zodra wij uw verantwoording hebben gekregen, maakt de gemeente de subsidie over op uw bankrekening.

Voorwaarden voor de aanvraag

  • Per woning kunt u maar één keer subsidie aanvragen
  • U vraagt zelf een offerte aan bij een installatiebedrijf
  • Als u pas na een half jaar de verantwoording aan ons stuurt, wordt de subsidie ingetrokken.

Hoe veel subsidie krijgt u?

De subsidie is 75% van de kosten van de installateur. U krijgt maximaal €160,- per woning. 

Wat is efficiënter inregelen van uw verwarming

Efficiënter of ook wel waterzijdig inregelen betekent dat alle radiatoren de hoeveelheid warm water krijgen die ze nodig hebben. Zo kunnen radiatoren de ruimtes waar ze in staan goed en geleidelijk opwarmen. Door het ontbreken van een goede afstelling wordt de ene radiator te warm en blijft de andere te koud. Dit is de oorzaak waarom sommige ruimtes snel warm zijn en andere juist niet goed warm worden! Bovendien is het een goede en goedkope manier om gas te besparen. Uw huis wordt er comfortabeler door en blijft net zo warm als u gewend bent. Met de juiste afstelling en instellingen gaat de hr-ketel niet alleen zuiniger werken, maar ook langer mee.