Praktische zaken bij volledige trouwceremonie in het gemeentehuis

Heeft u gekozen voor een volledige trouwceremonie of geregistreerd partnerschap in het gemeentehuis, houd dan rekening met een aantal zaken. Koos u voor gratis trouwen of een eenvoudige ceremonie, dan mag u niet parkeren voor het gemeentehuis en is er geen muziek.

Parkeermogelijkheden

De trouwauto en maximaal 3 andere auto's met gasten kunnen gratis parkeren voor de ingang van het gemeentehuis. De overige gasten kunnen parkeren onder het gemeentehuis. Dit kost geld. U kunt geen extra parkeerkaarten bestellen.

Als u gratis trouwt of met een eenvoudige ceremonie kunt u geen gebruik maken van de parkeerplaatsen voor de ingang van het gemeentehuis. Wel van de betaalde parkeerplaatsen onder het gemeentehuis.

Muziek afspelen

Wilt u muziek afspelen bij de volledige ceremonie, laat de CD of USB-stick dan minimaal 5 werkdagen vóór de ceremonie testen in het gemeentehuis. Meldt u zich bij de receptie in het gemeentehuis voor de test. Vermeld op de cd's:

  • de namen van het bruidspaar;
  • datum en tijdstip van het huwelijk;
  • op welk moment welk nummer afgespeeld moet worden.

Bellen blazen

Strooien met rijst of confetti mag niet. Ook het oplaten van balonnen is in Veenendaal niet toegestaan. Wilt u dat aan uw gasten laten weten. Als feestelijk alternatief mag u wel bellen te blazen.