Praktische zaken bij volledige trouwceremonie in het gemeentehuis

Heeft u gekozen voor een volledige trouwceremonie of geregistreerd partnerschap in het gemeentehuis, houd dan rekening met een aantal zaken. Koos u voor gratis trouwen of een eenvoudige ceremonie, dan mag u niet parkeren voor het gemeentehuis en is er geen muziek.

Parkeermogelijkheden

De trouwauto kan gratis parkeren voor de ingang van het gemeentehuis. De overige gasten kunnen parkeren in de omgeving van het gemeentehuis. Dit kost geld. U kunt geen extra parkeerkaarten bestellen.

  • Let op! Vanaf 1 november is de parkeergarage onder het gemeentehuis 5 weken gesloten.

Als u gratis trouwt of met een eenvoudige ceremonie kunt u geen gebruik maken van de parkeerplaatsen voor de ingang van het gemeentehuis. Wel van de betaalde parkeerplaatsen onder het gemeentehuis.

Muziek afspelen

Wilt u muziek afspelen bij de volledige ceremonie, laat de CD of USB-stick dan minimaal 5 werkdagen vóór de ceremonie testen in het gemeentehuis. Meldt u zich bij de receptie in het gemeentehuis voor de test. Vermeld op de cd's:

  • de namen van het bruidspaar;
  • datum en tijdstip van het huwelijk;
  • op welk moment welk nummer afgespeeld moet worden.

Bellen blazen

Strooien met rijst of confetti mag niet. Ook het oplaten van balonnen is in Veenendaal niet toegestaan. Wilt u dat aan uw gasten laten weten. Als feestelijk alternatief mag u wel bellen blazen.