Aanvragen duurzaamheidslening voor energiebesparing

Vanaf 4 februari kunt u een duurzaamheidslening aanvragen. De duurzaamheidslening is bedoeld om energiebesparende maatregelen in en aan uw woning te betalen. U sluit de lening af via de gemeente Veenendaal. De aanvraag verloopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Voeg de volgende documenten in pdf-formaat bij uw e-mail:

Het is verstandig om een advies van een energieadviseur (EPA advies) op te vragen. Dit is niet verplicht.

De actuele rentetarieven kunt u vinden op de website van de SVn.

Voorwaarden om in aanmerking te komen

 • U bent eigenaar van een bestaande woning, geschikt voor permanente bewoning in Veenendaal
 • U kunt minimaal €2.500,= en maximaal € 25.000,= lenen
 • Leningen tot en met € 7.500,= hebben een looptijd van 10 jaar en vanaf € 7.501,= bedraagt de looptijd 15 jaar
 • Inkomen van aanvragers boven 76 jaar wordt niet meegenomen in de berekening.

Hoe verloopt de aanvraag

 1. Stuur een e-mail aan de gemeente via
 2. Wij sturen u aanvraagformulier.
 3. Stuur het volledig ingevulde aanvraagformulier en de toestemmingsverklaring voor het uitwisselen van uw gegevens met alle documenten terug aan de gemeente.
 4. De gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor de duurzaamheidslening. U krijgt hierover bericht.
 5. Vervolgens doet u het tweede deel van de aanvraag bij SVn. In de brief van de gemeente staat de juiste link naar het digitale aanvraagformulier van SVn.
 6. SVn toetst uw inkomen en bepaalt het bedrag van de lening. U ontvangt daarna een offerte met de overeenkomst van geldlening. Hierin staan: het leenbedrag, de maandtermijn (rente en aflossing), het rentepercentage, de looptijd en de overige voorwaarden. Ook ontvangt u een Toelichting en de Algemene bepalingen.
 7. Als u de offerte getekend terug hebt gestuurd aan SVn, komt het leenbedrag beschikbaar in een bouwkrediet. U betaalt vanaf dat moment iedere maand het afgesproken bedrag aan rente en aflossing. U ontvangt declaratieformulieren waarmee u de rekeningen van de bedrijven die voor u aan de slag gaan, kunt declareren. Deze declaratieformulieren stuurt u naar duurzaamheidslening@veenendaal.nl. SVn betaalt rechtstreeks aan de bedrijven uit. SVn betaalt nooit meer uit dan het bedrag dat in uw bouwkrediet beschikbaar is. Na afronden van de werkzaamheden sluit het bouwkrediet.